Elektronica Service/Herstelling

Consumentenelektronica is tegenwoordig zo goedkoop dat onderhoud en/of reparatie economisch niet meer haalbaar is.
Zelfs het vinden, laat staan het bestellen van onderdelen of het verkrijgen van schema’s is vrijwel onmogelijk geworden.

Dus voordat we semiprofessionele of professionele apparatuur accepteren voor onderhoud of reparatie, zullen we al deze zaken vooraf bespreken, zodat er geen onnodige kosten worden gemaakt teneinde discussies te voorkomen …

De acceptatiekosten:
– wordt altijd vooraf in rekening gebracht vanaf het moment dat u besluit dat het onderhoud en/of de reparatie mag of kan worden uitgevoerd.
– Wordt niet terugbetaald als u het onderhoud en/of de reparatie om welke reden dan ook niet wilt laten uitvoeren nadat we zijn begonnen.
– Wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag van de onderhouds- en/of reparatiekosten.


Deze JB Systems MCD 300 Pro, 19 inch MP3 & Cd-speler was defect door een defect aan de transformator. door deze te vervangen door een betrouwbaardere ringkerntransformator was dit toestel terug operationeel.


Deze lineaire HAMEG HM203-6 oscilloscoop had een aanzienlijke beeldstoring als gevolg van extreem geoxideerde contacten in alle schuifschakelaars, waardoor een grondige reiniging nodig was. Het voorzichtig openen van deze schuifschakelaars, het schoonmaken en herstellen ervan was behoorlijk tijdrovend maar uiteindelijk de moeite waard. Na wat kleine afregelingen was deze oscilloscoop weer klaar voor jaren gebruik.

Hoewel moderne digitale oscilloscopen een technologisch wonder zijn, zijn lineaire oscilloscopen nog steeds een zeer waardevol toestel op de werkbank.